Afspraken

Handig om op te frissen, of voor sommigen misschien helemaal nieuw: enkele afspraken met leden en ouders omtrent onze scouts en de lokalen.

Auto's rond de scoutslokalen

Aan leden die met de wagen naar de scouts komen, vragen we niet tot boven in de De Betstraat te rijden, maar in de Dalemstraat te parkeren en te voet de De Betstraat op te wandelen. Zo vermijd je chaos aan de oprit van onze lokalen. Bovendien lijdt de De Betstraat al meer dan genoeg aan erosie, zodat de weg er vaak overspoeld met modder bij ligt. Daarom proberen we auto's aan de scoutslokalen te beperken.

Het uniform

Heel eenvoudig: wie naar een scoutsvergadering komt, doet zijn uniform aan. Dit doen we niet alleen omdat het uniform gewoon gemaakt is om te "scouten" en dus tegen een stootje kan, maar ook omdat we, wanneer we het terein verlaten, ons als scoutsgroep willen kenbaar maken. Bij temperaturen onder de 10°C mag je een lange broek aan doen. Meer informatie over wat dat uniform juist inhoudt, vind je op de uniform-pagina.

Fietsen aan de lokalen

We vinden het erg leuk dat leden met de fiets naar de lokalen komen. Toch vragen we aan hen om hun fiets rechts naast de poort te plaatsen, zodat de toegang tot het terrein vrij blijft (ook voor auto's die soms door de poort moeten).

Wat het met de fiets komen trouwens betreft: aan Jonggivers, maar vooral al aan Givers en Jin vragen we zo veel mogelijk met de fiets te komen, zodat deze oudere takken zich makkelijker kunnen verplaatsen naar bijvoorbeeld verder liggende speelbossen. Wanneer Jonggivers echt met de fiets moeten komen, zal dat op het desbetreffende maandprogramma staan. Voor onze jongste takken, de Kapoenen, Welpen & Kabouters, is het niet nodig met de fiets te komen (tenzij per uitzondering: dan zal dat uitdrukkelijk op het maandprogramma vermeld staan). Maar het mag natuurlijk wel.

Zondagmiddag 14u...

Elke week komt Scouts Meerdaal Haasrode aan de lokalen bijeen voor één of andere activiteit. Om het ouders niet te moeilijk te maken, gaan de vergaderingen doorgaans door van 14u tot 17u voor de jongste vier takken (Akabe, Kapoenen, Welpen, Kabouters), en tot 17.30u voor de oudste drie (Jonggivers, Givers, Jin). Zo hoeven ouders niet onnodig rond te rijden om zoon- of dochterlief op het juiste uur op de scouts te krijgen.

Omdat we bij de scouts wel van tradities houden, beginnen we de vergadering met een groepsopening. Dan staan alle takken samen in één vierkant en gooien we er samen de groeps- en takkreten uit. Die groepsopening houdt wel in dat van de leden wordt verwacht dat iedereen op tijd komt, zodat we niet tot 14.15u moeten wachten om te kunnen openen. Kom dus liever om kwart vóór twee dan om kwart over twee...

Andere (takgebonden) afspraken krijg je van de takleiding. Toch nog een vraagje of opmerking? Aarzel niet en contacteer ons.