Omgeving

Sport en spel
Naast het eigen groot terrein (82 are) zijn er in de buurt ook drie speelbossen: een kleiner op 10 minuten wandelen en twee heel grote op ongeveer 30 minuten wandelen. De twee grote speelzones maken deel uit van Meerdaalwoud, dat met zijn 1.351 hectare het grootste bos van Vlaams-Brabant is.

Wie wil, kan gaan zwemmen in het Leuvens zwembad: Sportoase. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich dan weer naar hartelust uitleven in het attractiepark aan de Zoete Waters (Oud-Heverlee). Op 4km vind je verder ook de ijsschaatsbaan. Wie iets verder geraakt, kan terecht in het Provinciaal Domein Kessel-Lo.

Winkels
Op 6,2 km van de scoutslokalen ligt een Colruyt. Verder vind je rond Leuven ook een Carrefour (5,7 km), Lidl (5,7 km) en Delhaize (8,4 km). Dichterbij is er in Haasrode ook een Spar, een ALDI (1,5 km) twee bakkers, een slager, frituur, apotheker, en een bankkantoor van ING.

Bereikbaarheid
Onze lokalen liggen in de De Betstraat 21, 3053 Haasrode. Je kan ze eenvoudig bereiken via de E40 (afrit 23A). Vanuit Leuven ben je op ongeveer 10min in Haasrode. Wie met het openbaar vervoer komt, kan de trein nemen tot Leuven en daar overstappen op bus 5 (Wakkerzeel - Vaalbeek) of 6 (Wijgmaal - Hoegaarden) die je tot op 400 meter van de lokalen brengt.